Szpital Położniczo-Ginekologiczny

porody bezpłatne w ramach kontraktu z NFZ

Dieta w Szpitalu

Drogie Pacjentki!

Szpital Ujastek zapewnia kobietom w ciąży i w okresie poporodowym hospitalizowanym w oddziałach szpitalnych zbilansowaną dietę w sposób odpowiedni do zwiększonych w tym czasie potrzeb organizmu.

Żywienie

Realizacja żywienia dla Pacjentek Szpitala Ujastek odbywa się w oparciu o posiłki dostarczane przez zewnętrzną firmę cateringową.

Kuchnie oddziałowe

Pacjentki przebywające na Oddziale Położniczo – Ginekologicznym mogą korzystać z kuchni oddziałowej.

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej

Uprzejmie informujemy, iż przydatne informacje na temat prawidłowego odżywiania można znaleźć na stronie internetowej Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej: https://ncez.pzh.gov.pl

W ramach funkcjonowania Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej Pacjentki w ciąży i w okresie poporodowym mogą uzyskać darmową konsultację dietetyczną online pod adresem: https://ncez.pzh.gov.pl/poradnia/

Instytut Matki i Dziecka

Wiedzę o prawidłowym żywieniu w ciąży Pacjentki mogą czerpać z poradnika „Żywienie kobiet w ciąży – teoria i praktyka” przygotowany przez Ekspertów Instytutu Matki i Dziecka

Aneta Balcarek

Dietetyk kliniczny
a.balcarek@ujastek.pl

Czytaj także

ABC SZCZEPIEŃ Grypa

Grypa. Jest to ostra choroba zakaźna układu oddechowego wywołana zakażeniem wirusem grypy. Grypa przenosi się pomiędzy ludźmi drogą kropelkową (na przykład podczas kichania), a największa

czytaj więcej
Szukaj

Sobota 3 grudnia od godz. 9.00

Zapraszamy na Dzień Otwarty

Ostatnie w tym roku Dni Otwarte szpitala.

Strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies.